A kormány a rezsicsökkentés eddigi formáját felszámolta, csak egy bizonyos szintig lehet kedvezményes áron kapni az elektromos áramot és a gázt, ez a szint a lakossági átlagfogyasztás. A nagyobb családi házakban élő emberek is ki fognak ebből szorulni, azonban igazán rosszul azok járnak, akik az elmúlt években úgy alakították át az ingatlanjukat, hogy a fűtés is árammal legyen megoldva. Ők százezrekkel fizethetnek többet – havonta, a következő hónaptól. Túl sok idő nem lesz az átállásra, újra tervezésre, ez mondjuk a KATA-s vállalkozókra is igaz volt.

Szintén nagy a felháborodás azok között, akik kertészkednek és elektromos locsolóberendezésük van, természetesen jelen állás szerint ők is sokkal többet fognak fizetni, mint eddig. Ráadásul már most rengetegen jelezték, hogy olyan helyen laknak, ahol nincs vezetékesvíz, elektromos áram segítségével jut el az a fogyasztóhoz.

Azok, akik elektromos áramra eddig 20.000 forintot fizettek havonta, jelen állás szerint 88 ezer forintot fognak fizetni.

Azok, akik elektromos áramra eddig 30.000 forintot fizettek havonta, jelen állás szerint 153.690 forintot fognak fizetni.

Ehhez csupán annyi kell, hogy olyan ingatlanban éljenek, ahol a fűtés elektromosan van megoldva. Semmi több.

Egy biztos: a rezsicsökkentésnek gyakorlatilag vége, és mintegy egymillió magyar ember havi kiadásai fognak nagyon durván megugrani egyik pillanatról a másikra.