A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara feladata többek között a tagság érdekvédelme lenne, amelyet a Polgári Válasz álláspontja szerint a szervezet és elnöke, Parragh László nem látott el, sőt, a tagság érdekeivel szögesen ellentétes törvényi szabályozás motorja volt az elmúlt hetekben. A Magyar Országgyűlés így a 450 ezer katás vállalkozó túlnyomó többségének anyagi ellehetetlenülésével járó, teljes mértékben átgondolatlan, magyar családok százezreinek megélhetését veszélybe sodró jogszabályt fogadott el. 

A kamarai tagok évente 5000 forintot fizetnek azért, hogy a kamara és elnöke ellássa képviseletüket, ezért a pénzért azonban lényegében semmit nem kaptak, illetve, még ennél is rosszabbat: árulást. Parragh és az iparkamara árulásának számláját nemcsak a katás vállalkozók, hanem számos vállalkozás nehéz helyzetbe kerülésével az egész társadalom fogja megfizetni. 

A Polgári Válasz (PV) alelnöke, Rába Kálmán Vas megye megyei és kőszegi önkormányzati képviselője ma délután emlékeztette az iparkamarát és elnökét, hogy miközben 450 ezer katás vállalkozó pénzét zsebre tették, megszegték hivatali esküjüket. Rába Kálmán és a Polgári Válasz aktivistái egy kétmilliárd kettőszázötvenmillió forintról szóló számlát helyeztek el a kamara budapesti székházának bejáratán – ugyanis csak ebben az évben ennyi pénzzel tartozik kamara és Parragh a magyar katásoknak. A pénzt eltették, az érdekvédelem elmaradt. A Büntető Törvénykönyv így fogalmaz: 

305. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen a) hivatali kötelességét megszegi, b) hivatali hatáskörét túllépi, vagy c) hivatali helyzetével egyébként visszaél, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” 

A Polgári Válasz szerint nem maradhatnak következmények nélkül a történtek, ezért a fentieknek megfelelően ismeretlen tettes ellen feljelentést teszünk – szögezte le Rába Kálmán. A Polgári Válasz ellenzéki jobboldali, polgári pártként a hazai középosztály felemelkedéséért, polgárosodásért küzd és minden olyan esetben figyelmezteti a hatalommal visszaélőket esküjükre, amikor megszegik azt – fogalmazott a polgári konzervatív párt alelnöke. A Polgári Válasz a parlamenten kívüli pártok többségével ellentétben a következő időszakban is aktív, kezdeményező politikát fog folytatni. Alapszervezeteket alakítunk, újabb akciókkal hívjuk fel magunkra a figyelmet; addig is képzésekkel, politikai kerekasztal beszélgetéssel és szervezetfejlesztéssel színesített közösségi nyári táborba várjuk a jobboldali, konzervatív fiatalok a – zárta mondandóját a PV második embere.