Miközben magyar emberek milliói szenvednek az elképesztő mértékű inflációtól, hamarosan a rezsijük is el fog szállni, a forint pedig az egész EU leggyengébb valutája, a kormány Európa legnagyobb tűzijátékát készül megtartani, augusztus 20-án. 2032-ig pedig titkosították azt, hogy mennyi pénzt fognak elpazarolni, erre a hülyeségre. Mert jelen helyzetben ez hülyeség, pazarlás, felesleges, és felháborító.

32 percen át fog tartani a durrogtatás, ami egyrészt a kisállatoknak horror lesz, másrészről környezetszennyező, és egészen biztosan drága is. Az Átlátszó cikke szerint 2021-ben közel 12 milliárd forintba kerültek az augusztus 20-i programok. Az MTÜ akkor ezt három és fél hónappal a lap adatigénylése után árulta el. Ahhoz képest vélhetően az idei még drágább lesz, hiszen nagyobb és hosszabb tűzijátékkal készül a kormány.

A tűzijáték során uszályokról és pontonokról mintegy 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel 4,3 kilométer hosszan a Margit híd és a Petőfi híd között.

Emellett a tavalyihoz képest kétszer annyi, hatszáz drón is hozzájárul majd a látványhoz.

Miközben a szervezés zajlik, a Szabad a Hang oldalán petíció indult a tűzijáték ellen, amit már több mint 95 ezren írtak alá. „Ha a kormánynak valóban fontos a magyar gazdaság helyreállítása, akkor az adófizetők pénzéből finanszírozott tűzijátékot fordítsa a gazdasági válság okozta károk enyhítésére. Adja a szociális szférának, fejlessze az oktatást vagy a közegészségügyet. Egy olyan országban, ahol napról napra gyengül a pénz, miközben emelkednek az árak, ott nincs helye egy ilyen luxus látványosságnak” – fogalmazott a petíció kezdeményezője, aki szerint Magyarország államalapítását tűzijáték nélkül is meg lehet ünnepelni büszkén és méltóságteljesen.