A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 30 éves férfit, aki pár nappal ezelőtt egy kővel megdobta a Slovan Bratislava játékosait szállító busz ablakát. Az ügyben a mai napon elsőfokú ítélet született.

A terhelt 2022. július 19-én este a X. kerületben, a Könyves Kálmán körúton lévő egyik presszó mellett tartózkodott, amikor észlelte a pozsonyi futballcsapat tagjait szállító, rendőri kísérettel közlekedő autóbuszt. A férfi beszaladt a presszó melletti bokrok közé, majd amikor a busz elhaladt előtte, a bokrok takarásából a jármű felé hajított egy követ, ami a busz jobb hátsó ablakát találta el. A rongálás következtében a busz külső üvege betört és a belső üveg is megrepedt. Az autóbuszban csaknem 1,4 millió Ft kár keletkezett.

A terhelt a közlekedő jármű elleni támadással veszélyeztette az autóbusz vezetőjének és utasainak életét, testi épségét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Közlekedés-vizsgálati Osztálya a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az őrizetben lévő férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség Büntetőbíróság Előtti Ügyek Csoportja képviselte.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a 30 éves férfit váddal egyezően, közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás bűntett miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 150 óra közérdekű munka büntetésre, valamint 150.000 Ft pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az eljáró ügyész ugyanis súlyosításért, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.