Molotov koktéllal akarta felgyújtani a szegedi Fidesz irodáját egy férfi ma hajnalban – írja a Szegedma.

A rendőrséghez hajnali fél ötkor érkezett bejelentés arról, hogy Szeged belvárosában egy férfi betörte egy Victor Hugo utcai ingatlan ablakát és bemászott. A helyszínre érkező rendőrök megtalálták a férfit, aki idő közben Molotov-koktélt dobott el az épületben, amellyel tüzet okozott. A járőrök a tüzet eloltották, a 28 éves szegedi férfit elfogták és előállították. Elszámoltatása folyamatban van.

A betörés tényét Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke megerősítette a lapnak, de részleteket a nyomozás érdekében nem árult el. A gyújtogatást egységesen elítélte az ellenzéki városvezetés és a helyi Fidesz is.

A Jobbik helyi szervezete szerint „bármilyen politikai ellentét is legyen köztünk, ez a megnyilvánulás és bűncselekmény elkövetése nem helyén való egyetlen demokráciában sem.”

Eközben a szegedi Fidesz kemény hangú közleményt tett közzé, a baloldalt vádolva az esettel. „Elítéljük az erőszakot, ugyanakkor azt is láthatjuk, hogy a baloldal állandó gyűlölködése sajnos időről-időre termékeny talajra hull. Ezért felszólítjuk Gyurcsány Ferencet és pártját, hogy fejezzék be a folytonos uszítást és azonnal hívják vissza a Lenin-fiúkat” – írták.