A nőknél Major Veronika győzött a 25 méteres sportpisztoly versenyszámban a Fehér úti Nemzeti Lőtéren zajló 25, 50 méteres sportlövő országos bajnokságon, amely egyben a harmadik világbajnoki és Európa-bajnoki válogató.

A BEFAG Keszthelyi Erdész LK lövője 29 találattal nyerte az éremcsatát a magyar szövetség tájékoztatása szerint. A második helyen Csonka Zsófia (PSN Zrt.) végzett 25-tel, míg Sike Renáta (BHSE) lett a harmadik, aki a négy lövő részvételével rendezett utolsó szakaszban 13 találatot ért el. Az alapversenyben is Major Veronika célzott a legpontosabban, 584 kört lőtt.

A férfiaknál – a gyorstüzelő pisztoly megnyerése után ismét – Pálinkás Lajos (Zámolyi LK) lett az aranyérmes 565 körrel a 25 méter sportpisztoly versenyszámban. A második helyen Bartók Csaba (Tisza Volán SC) végzett 563-mal, míg a harmadikon az 557 körig jutó Papp László (Zámolyi LK). Mivel a férfiak 25 méter sportpisztoly versenye nem olimpiai szám, ezért itt az alapverseny alapján alakult ki a végső sorrend.   

Csapatban a férfiaknál a Zámolyi LK (Pálinkás Lajos, Papp László, Farkas Zoltán) az aranyérmes 1668 körrel, az ezüstöt 1646 körös BHSE, a bronzot az 1619 körös Komárom VSE csapata szerezte meg.

Forrás: mti.hu

Fotó: facebook