A tegnapi kellemes, szombati felfrissülés után egy igazán üde, nyári programmal várták a kultúra és a zenés estet kedvelőket a Kozármislenyi Művelődési Központban egy hangulatos estére. Az eredetileg fáklyafényesre, és szabadtérre tervezett műsor, félve a kiadott vihar előrejelzésektől, beköltözött a Művelődési Központ nagyteremébe. A kozármislenyiek kihasználták a pillanatnyi felüdülést, és a kellemes időt kihasználva, nem maradtak otthon. Nem mulasszátok el a kellemesnek ígérkező nyáresti programot.

Nagyon jól döntöttek. Ez már az első pillanatokban kiderült, mert a zenerajongó vendégeket a kozármislenyi Pódium Kör tagjai fogadták nagy szeretettel. A kellemes kezdést követően a szombat esti zenés műsor művész előadója Kotvász Zsófia, jazz, soul, funky, rock, és pop stílusban adott elő produkciókat, és kirobbanó sikerű meglepetés ráadást, a közönség legnagyobb örömére.

„Az éneklés és a színpad az én igazi, természetes létem.” – vallja magáról a fiatal énekesnő, aki jelenleg annak a Dzsászti Énekstúdiónak tanára, amely 2013-ban indult útjára Pécsett, és a pécsi, illetve baranyai tehetséges fiatalok komplex énekoktatása, és zenekarok mentorálása a fő célja. Kotvász Zsófia tagja a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusának. Tanulmányait a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában, és a PTE-MK Zeneművészeti Intézetben folytatta. Zsófia ezer szállal kötődik Pécshez, hiszen nem csak a városban született, de jelenleg is itt él párjával, és immár munkája is szülővárosához köti.

Háziasszony, előadó és közönség Kozármislenyben Fotó: Hegedüs Tünde

Az előadás után Tarcsay Gyöngyvért, az est háziasszonyát, az ötletgazdát, a Kozármislenyi Nyugdíjasok Egymásért Egyesület vezetőjét arról kérdeztem, hogy milyen élményekkel záródott a szombat esti zenés est?

A kozármislenyi nyugdíjasok közössége a ma este folyamán új vizekre hajózott be, és Kotvász Zsófia a hangjával elringatta a szép számú – nem csak nyugdíjas korú – közönséget a zene hullámain. Mi kozármislenyiek vastapssal fogadtuk a művésznő kitűnő zenei válogatását, és szerencsénkre a parádés ráadás sem maradt el. Kolosszálisra sikerült az esténk! Szívünkbe zártuk Zsófit. Az első pillanattól hittünk a bájos énekesnek, és örülök, hogy meghívtuk hozzánk, s ő valóban bizonyított. Betöltötte gyönyörű hangjával a nagytermet. Azt a nagytermet, amelyet megtöltött a zenés kultúrát szerető közönség. A másik örömöm az, hogy „van igény az ilyen nyáresti kellemes estre” – fogalmazta meg nekem előadás előtt egy kedves helyi fiatalember. Olyannyira igaza van, hogy népes érdeklődők tisztelték meg ma este a művésznő előadását Kozármislenyen kívül Pécsről, Pogányból, Gyódról, Kisherendről, Nagyárpádról. Az esemény apropójából városunkban pedig a szépkorúak szélesre tárták karjaikat, s barátnők, szomszédok ismerősök megszólításával, új kultúra – barátok fedezték fel, a Pódium kör szombat esti sikeres rendezvényét.

A népes közönség egy csoportja Fotó: Hegedüs Tünde