Az LMP gratulál a tatai civileknek, tatai polgároknak, akik a helyi népszavazáson védték meg a tatai Öreg-tavat. Kersztes László Lóránt, a Fenntartható Fejdlődés Bizottságának elnöke szerint ez a helyi civilek harca volt, amit az LMP támogatott, így segítve természeti értékeink megóvását.

A tervezett luxushotel megépítéséről szóló helyi népszavazáson a részt vevő tatai polgárok 93 százaléka utasította el a gigantikus szálloda tervét. Keresztes elmondta, hogy a népszavazás hivatalosan nem lett érvényes, de a város polgárai világos döntést hoztak, amelyet mindenkinek tiszteletben kell tartani. Hasonló volt a helyzet Pécsett, 2007-ben, amikor a NATO-lokátor elleni népszavazáson sem haladta meg a részvétel a jogi érvényesség küszöbét, de az emberek döntése világos és megkérdőjelezhetetlen volt.

Az LMP fontosnak tartotta és támogatta a helyi civilek harcát a tervezett beruházás ellen, és aktivistáink a népszavazási hajrában is küzdöttek a minél magasabb részvételért. Az LMP álláspontja szerint a helyiek döntése egyértelmű, melyet az önkormányzatnak kötelessége elfogadni, és elállni a szállodaépítés tervétől.