Egy tankoláskor már a Lukoil benzinkutaknál is a tölthető üzemanyag mennyisége már maximálva van. A Lukoil kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, míg a nagynyomású kutakon 150 litert tud az autós a tankba tölteni – írja a vg.hu.

Folyamatosan vizsgálják a Lukoil magyarországi kútjainak üzemeltetői az egyes kutak ideiglenes bezárásának a lehetőségét is. Eddig ezt a drasztikus lépést sikerült elkerülni, de a vásárlási korlátozást már nem.

A Lukoil benzinkutakat üzemeltető Normbenz Magyarország Kft. többek közt azt is közölte a portállal, hogy a hálózat 79 benzinkútja ugyan folyamatosan üzemel a hatósági ármaximálás bevezetése óta, de azóta is vizsgálják annak a lehetőségét, hogy amennyiben lehetséges, akkor egyes egységek működtetését beszüntessék.

Az írásban arról is olvashatunk, hogy a Lukoil magyarországi hálózatában működő benzinkutaknál az eddigi benzines tranzakcióknál több mint 90 százalék esetében magánszemélyek tankoltak, így az új intézkedések a benzines tankolásokat nem igazán érintik, a céges tankolások inkább a gázolajos tankolások esetében jelentős mértékűek.

Forrás: vg.hu, hvg.hu, 24.hu