73 éves korában meghalt Olivia Newton-John négyszeres Grammy-díjas angol-ausztrál énekesnő és színésznő, a Grease cím musical sztárja – írja a BBC.

Olivia Newton-John hétfő reggel halt meg dél-kaliforniai otthonában, családja és barátai körében. Hosszú ideje küzdött mellrákkal. A színésznő 2017-ben fedte fel, hogy harmadszorra is rákot diagnosztizáltak nála, ami a gerincére is átterjedt. A rák elleni küzdelem, a természet- és az állatvédelem támogatójaként is ismert volt. – írja a Telex.

„Olivia több mint 30 éve a győzelmek és a remény szimbóluma, aki megosztotta velünk a mellrákkal kapcsolatos útját” – írta Facebook-odalán férje, John Easterling.

Olivia Newton-John 1948. szeptember 26-án született az angliai Cambridge-ben. A családja 1954-ben vándorolt ki Ausztráliába, miután apja a Melbourne-i Egyetemen kapott állást. Olivia itt kezdett el komolyabban foglalkozni az énekléssel.

A négyszeres Grammy-díjas angol-ausztrál énekesnő és színésznő, a Brit Birodalom Rendje parancsnoka fokozata és az Ausztrália Rendje rendtagi fokozata kitüntetések birtokosa, lemezeladásai és a slágerlistán töltött idő alapján a hetvenes évek legsikeresebb angol nyelvű énekesnője. Filmes és zenei karrierje a hatvanas évek közepén kezdődött. Walesi és német származású, brit születésű, Ausztráliában nevelkedett, évtizedek óta az Egyesült Államokban él, önmagát ausztrálnak vallja. Legismertebb dalai közé tartozik a Banks of the Ohio, a Let Me Be There, az If You Love Me, Let Me Know, az I Honestly Love You, a You’re the One That I Want, a Xanadu és a Physical. Legismertebb filmszerepei Sandy Olsson a Grease-ben és Kira a Xanaduban. A rák elleni küzdelem, a természet- és az állatvédelem támogatója.

Max Born Nobel-díjas tudós unokája, Brinley Newton-John egyetemi professzor lánya. Első férje Matt Lattanzi színész, lánya Chloé Lattanzi énekesnő. Második férje John Easterling üzletember, nővére Rona Newton-John, modell és színésznő.

Emlékét örökké megőrizzük.