Az új pécsi vásárcsarnok szép lett, méltó egy ilyen városhoz, nagy (talán túl nagy is…), tágas, letisztult, alapvetően jó oda bejárni. Azonban az épület északi oldalán látható beton és térkő dzsungel elkeserítő, és egyben érthetetlen is.

Az ellenzék rendszeresen vádolja a Fideszt azzal, hogy az elmúlt tizenkétévben ők letérkövezték az országot, hogy rengeteg fát vágtak ki, és nagyívben tojtak a zöldítésre. Tegyük hozzá, a vádak sokszor jogosak is voltak. Pécset azonban 2019 óta nem a Fidesz vezeti, a új vásárcsarnok-projekt már az új, összeellenzéki városvezetés menedzselte, és bizony kaptunk egy nagyadag térkövet, aszfaltot meg betont.

Pedig itt lehetett volna akár füvesített terület, lehetett volna fa, bokor, virágosládák, bármi ami kicsit zöld, ami ad némi árnyékot, bármi ami megköti a csapadékot, bármi, amire jó ránézni. Ehelyett sajnos – egyelőre – ezt a szürke-barna maszlagot kell bámulnunk ha arra járunk, és elviselnünk, ahogy a beton ontja magából vissza a meleg, az amúgy is pokoli nyári kánikulában.

A jó hír az, hogy ezen egyébként gyorsan lehet(ne) változtatni, csak a szándéknak kell meglennie, egyébként egy ekkora város költségvetési szintjén ez filléres történet lenne, és máris, egy picit zöldebbé és egy kicsit élhetőbbé válna Pécs.

Mire várunk?