Az élelmiszereket illetően már 27 százalékos az infláció Magyarországon, ami jóval meghaladja a régiós szintet, és az Eurózóna átlagát is. Árstop ide, vagy oda, sehol sem drágul jobban az élet, mint Orbán Magyarországán. Ami pedig igazán szürreális: még Ukrajnában sincs akkora infláció, mint itt. Pedig ott háború dúl.

Törökország – egy szintén illiberális „mintaállam” – persze még előttünk jár, ott a végtelenül gyenge képességű elnöknek, Erdogannak hála már 94.65 százalékos az infláció mértéke, egyébként még Moldova és Litvánia előz meg minket Európában, igaz a litvánok alig több, mint egy százalékkal.

Nálunk a KSH szerint 27, a Trading Economics nevű szaklap alapján 28.8 százalékos már az élelmiszereket érintő infláció. A cseheknél és az oroszoknál 18-18, a szlovákoknál 17.9, a horvátoknál 16.9, a románoknál 14.67, míg a lengyeleknél mindössze 14.2 százalékos az árak növekedése. Látható, hogy a régióban messze a magyar gazdaság és a magyar valuta teljesít a legjobban, ennek pedig közösen isszuk meg a levét, akkor amikor a boltokban fizetünk. Az sem mellékes, hogy nálunk rekordmagas, 27 százalékos az ÁFA is, a kormány egyértelműen jól jár az inflációval, soha ekkora áfabevétele még nem volt az államnak, mint idén.

Akik rosszul járnak, azok mi vagyunk, a fogyasztói társadalom: a mi pénzünk napról-napra kevesebbet ér.