Közösségi oldalán osztotta meg tegnap délutáni „kutyakalandját” az ismert magyar harcművész, Balogh Zsolt (Xing Yi Quan mester).

Ennek az újabb, brutális kutyatámadásnak okán is elmondható, hogy sajnos nem lehet elégszer hangoztatni, hogy a kutya sétáltatásnak is megvannak a szabályai. Márpedig a felelőtlen kutyatartók póráz nélküli kutya sétáltatása ma is napi gond.

Hiszen akár életveszélybe is sodorhatják a szabályokat be nem tartók, vagy az azok alól magukat kivételnek tekintő emberek, a gyanútlan kiránduló gyerekeket, családokat, lovasokat, túrázókat.

„Amint a kutyák megláttak, 100- 150 méterről azonnal nekem rontott a 2 rotweiler. A gazda kiabált, de persze semmi köze nem volt ahhoz, hogy hasson a kutyákra bármilyen mértékben is. Látszott rajtuk, hogy teljesen begőzöltek. Hiába forogtunk a lóval, a két kutya bekerített, egyik elölről akaszkodott a lovam szügyébe, a másik a lovam hátsólábát kapta el. Nem csak oda-oda kapva, hanem belecsimpaszkodva. Ahogy a ló forgott a kutyák mind négy lába a levegőben és csak pörögtek. Ettől gerjedtek be még jobban. Egy pillanatra elengedtek, amikor azt hallottam, hogy a gazda azt üvölti: „menekülj”. Látszott, hogy hiába jött közel egészen, a kutyák semmibe veszik, nem tud hatni rájuk.” – olvasható Balogh Zsolt bejegyzésében.