Ahogy arról már beszámoltunk a kormány újabb megszorító intézkedései miatt a vállalkozások – és sok magánszemély – számára brutálisan drágulni fognak a rezsiárak. Hatalmas kérdés, hogy a pékségek, kávézók, mosodák, éttermek, fodrászatok és minden egyéb tevékenységet végző vállalkozások képesek lesznek-e kitermelni a soha nem látott drágulást. Ha igen, ahhoz árat kell emelniük, amit minden fogyasztó érezni fog, máskülönben csődbe mennek, az alkalmazottak pedig utcára kerülnek.

A Telex riportja alapján tényleg sokkoló a rezsiár emelés.

„Eddig 37 forintot fizettem egy kWh áramért, hamarosan 238 forintot fogok, vagyis több mint hatszorosára nőtt számomra a villamosenergia ára.”

„Tavaly tavasz elején 3 forintra szerződtem a gázévre (szeptember 30-ig) egy MJ gázra, most tízszeres áron kaptam a jövő évre ajánlatot.”

Ahol nincs tartalék, nem magas a nyereség, ott könnyen jöhet a csőd. Mindez több tízezer vállalkozást fog érinteni, akik az eddigi rezsiszámlájuk sokszorosát lesznek kénytelenek kifizetni. Ráadásul szakértők szerint a helyzet a jövőben rosszabb is lehet, hiszen Oroszország a vártnál is drágábban fog gázt adni Európának.