A sonline.hu híradásából kitűnik, hogy szeptember 1-én Somogyban több iskolai is zárva marad, köztük a kisbárapáti és a kálmáncsai oktatási intézmény kapuján marad lakat az iskolai év kezdetekor.

Az iskolák a kis tanulói létszám miatt nem nyitnak ki. A két somogyi község diákjai a szomszédos településeken folytatják 2022 szeptemberétől a tanulmányaikat. Az érintett diákok szüleinek egy része nem kimondottan  örül a fejleményeknek.

Kisapátiban például már évtizedek óta a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában oktatták a gyermekeket. Az elmondottak szerint az általános iskola a környék egyik legfelszereltebb oktatási intézményének számított még harminc éve. Tornaterem várta az iskolaépületben a kisdiákokat, ami kiváltságnak számított akkor a környék település között. Igaz, azokban az években még közel 100 gyermek koptatta az iskolapadokat. Az elmúlt években azonban jelentősen lecsökkent az iskoláskorú gyermekek száma a településen. Például az elmúlt tanévben kilenc kisdiák ült be a  II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában a padokba. 

Minderről bővebben ITT olvashat.