Augusztus 24-én gálaesttel köszöntötték Andrásfalvy Bertalan néprajztudóst a Pécsi Nemzeti Színházban, ahol az ünnepi műsor keretében a hazai népzenei, népdal és néptánc élet kiemelkedő képviselői működtek közre, köztük a kozármislenyi Józsa Gergely Néptánc Egyesület táncosai.

Kozármislenyi táncosok dr. Andrásfalvy Bertalannal az ünnepi gálán Fotó forrása: facebook

Augusztus 20 tiszteletére a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat díjban részesült Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató, antropológus. A kiemelkedő díjat Novák Katalin köztársasági elnök adta át Budapesten, a Sándor-palotában a kitüntetettnek.

Az Andrásfalvy Bertalan tiszteletére a Pécsi Nemzeti Színházban megtartott gálaműsorban fellépett a kozármislenyi Józsa Gergely Néptánc Egyesület.

„Nagyszerű és egyben felemelő érzés és élmény volt számunkra, hogy augusztus 24-én a Pécsi Nemzeti Színházban a hazai népzenei, népdal és néptáncélet kiválóságaival együtt ünnepelhettük dr. Andrásfalvy Bertalant a Berci bácsi tiszteletére rendezett „Jövőnk gyökerei” című folklórgálán. Megtiszteltetés, hogy részesei lehettünk ennek a színvonalas eseménynek. Innen is üzenem, hogy Isten éltessen Berci bácsi, jó egészséget kívánunk Egyesületünk nevében.” – nyilatkozta megkeresésemre Baumholczer Angéla, a kozármislenyi Józsa Gergely Néptánc Egyesület vezetője.

Forrás: Józsa Gergely Néptánc Egyesület/Facebook