Nagyon rég voltam már a Maci Lángosozóban, valamikor még tavasszal, annak is a közepén-elején, azóta egyszerűen nem volt arrafelé dolgom, és kicsit meg is feledkeztem a helyről. Tegnap azonban a Szigeti úton jártam, kellően éhes is voltam, ezért úgy döntöttem, hogy hosszú idő után ismét eszek egy töltött lángost. Ahogy mindenki, úgy én is nap, mint nap tapasztalom a száguldó inflációt, látom, ahogy folyamatosan drágulnak a termékek és a szolgáltatások, szóval lélekben felkészültem arra, hogy az eddigieknél mélyebben a zsebembe kell majd nyúlnom itt is. Pozitívan csalódtam.

A pontos árakat ugyan soha nem tudtam, de szerintem nem, vagy maximum minimálisan lett drágább a Maci, konkrétan egy sonkás-baconos-sajtos töltött lángosért 1200 forintot fizettem, ehhez vettem még egy üdítőt, illetve elvitelre négy darab mogyorókrémes palacsintát, az egész művelet 2320 forintomba került. Ez szerintem egyáltalán nem sok, pláne, hogy tegnap ennyi volt az összes étel amit ettem, ami nem csoda, aki ismeri a Macit tudja, hogy emberes adagokat adnak.

Ráadásul finomakat! A minőség ugyanolyan magas színvonalon maradt, mint eddig, a lángos méretén sem spórolnak, ahogy az abba belekerülő mindenfajta finomságon se. Nagyon éhes voltam, általában jó étvágyam is van, de még így sem tudtam az egészet leküzdeni, és még így is jóllaktam annyira, hogy este a négy palacsintán túl már ne akarjak enni semmit.

Azt hiszem nem követem el azt a hibát újra, hogy hónapokig ne járjak arra, alighanem ismét törzsvendég leszek. Mert ennyire olcsón, ennyire finomat és kiadósat bizony nehéz enni!