A telex.hu reggeli írásában már latolgatta a mai főváros I. kerületének időközi választás várható eredményét. Budapest I. kerületének az 5. számú egyéni választókerületében azért került sor időközi képviselő-választásra, mert a térség képviselője lemondott. A választáson három jelölt indul, a névjegyzékben pedig 2153-an szerepelnek.  

A Budapest I. kerületében a képviselő választáson induló jelöltekről annyi tudható, hogy:

  • az ellenzéki pártok a momentumos Korsós Borbálát, Gelencsér Ferenc korábbi képviselő asszisztensét indítják,
  • a Fidesz-KDNP Fazekas Csillát, a Budai Polgári Közösség elnökét, Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő munkatársát indítja,
  • függetlenként indul Horváth Gergely.

Minderről bővebben ITT olvashat.

A fővárosi első kerület 5. számú egyéni választókerületén kívül még három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Borszörcsökön polgármestert és képviselőket, Faddon és Medgyesbodzáson polgármestert.

 A Veszprém megyei Borszörcsökön településvezetőt és képviselőket is választanak, mert a képviselő-testület feloszlott. A polgármesteri posztot hárman szeretnék elnyerni: egy jelölt a Fidesz-KDNP színeiben, ketten pedig függetlenként. A négy képviselői helyért tizenkét független jelölt indul; a választáson 306 helybéli szavazhat.   

A Tolna megyei Faddon időközi polgármester-választást tartanak, mert a települést 2006 óta vezető polgármester májusban lemondott. A választáson nyolc független jelölt indul, a községben 3341 választásra jogosult szavazhat.   

A Békés megyei Medgyesbodzáson szintén polgármestert választanak, mert a korábbi településvezető meghalt. A dél-békési településen két független jelölt indul a választáson, a névjegyzékben 783-an szerepelnek.  

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Forrás: mti.hu, telex.hu