Forgalomkorlátozásra kell számítani 2022. szeptember 17-én, (szombaton) 13.00 és 20.00 óra között, a II. Pécs Pride felvonulással egybekötött demonstráció idejére bejelentett útlezárások a helyi közösségi közlekedést is érintik:

Forgalomkorlátozás 13:30 és 16:00 óra között: lezárják a Klimó Gy. utca északi részét, a Barbakánt (ideértve a körforgalmat is) és az Aradi vértanúk útját, ezért az érintett 30, 130, 32, 34 és 35-ös jelzésű autóbuszok a jelzett időszakban terelőútvonalonközlekednek.

30 és 130-as vonal: Az autóbuszok a Klinikák felé a Kórház tértől a Hungária út – Petőfi utca, majd az Alkotmány utca megállótól eredeti útvonalon, a Klinikáktól a Főpályaudvar irányába ugyanezen az útvonalon közlekednek..
Kimaradó megálló: Kodály Zoltán utca (Klinikák felé), Barbakán (Főpályaudvar felé).

32-es vonal: Az autóbuszok a Kórház tértől a Hungária út – Petőfi utca – Bálicsi út – Angster József utca – Surányi út – Magaslati út – Tettye, Havi-hegyi út útvonalon közlekednek, majd ugyanezen az útvonalon térnek vissza a Főpályaudvarra.
Kimaradó megálló: Barbakán, Alagút, MTA-székház, Jurisics Miklós út, Szőlőskert, Damjanich u.
Ideiglenes megállók (mindkét irányba): Csillagvirág utca, Kisszkókó dűlő, Petőfi ház, Surányi Miklós út, Pálosok (a Tettye irányába a 33-as járat megállója).

34 és 35-ös vonal: Az autóbuszok a Mecsek felé a Kórház tértől a Hungária út – Petőfi utca – Bálicsi út – Angster József utca – Surányi út, a Pálosok megállótól eredeti útvonalon haladnak. A Főpályaudvar felé ugyanezen az útvonalon közlekednek a járatok.
Kimaradó megálló: Barbakán, Alagút.

Forgalomkorlátozás 14:00 és 17:00 között: lezárják a Kálvária utcát (Alagút is érintett), ezért a 33-as jelzésű autóbuszok terelőútvonalon közlekednek:
Az Árkád megállótól a Rákóczi út – Alsómalom utca – Nagy Lajos király útja – Petőfi utca – Bálicsi út – Angster József utca – Surányi út – Magaslati út – Tettye, Havi-hegyi út útvonalon, majd ugyanezen az útvonalon a Zsolnay-szoborig vissza, ezt követően az Árkád – Alsómalom utca – Nagy Lajos király útja – Vásárcsarnok – Főpályaudvar útvonalon közlekednek a járatok.
Kimaradó megálló mindkét irányba: Rákóczi út (Tettye irányába), Búza tér, Ágoston tér, Tettye utca, István utca, Alagút.
A Főpályaudvarról 16:25-kor induló 33-as járat az Árkád megállótól a Rákóczi út – Alsómalom utca – Nagy Lajos király útja – Zsolnay-szobor – Klimó György utca – Aradi vértanúk útja – Alagút útvonalon, ezt követően eredeti útvonalon közlekedik.
A Tettye, Havihegyi útról 16:45-kor induló 33-as autóbusz az Alagút megállótól az Aradi vártanúk útja – Klimó György utca – Kórház tér – Zsolnay-szobor – Árkád – Alsómalom utca – Nagy Lajos király útja – Vásárcsarnok – Főpályaudvar útvonalon közlekedik.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Forrás: tukebusz.hu