A mai vasárnap reggel ez a látvány fogadta a romániai Transzalpina magashegyi úton közlekedőket Gorj megyében. A maszol.ro által közzétett fotón jól látható, hogy nem csak a köd, de a hó és a jeges út is nehezíti a közlekedést.

Mivel havazás és havas eső nehezítette a forgalmat így a craiovai útigazgatóság a közösségi oldalán tett hivatalos bejegyzésében arra figyelmeztette a gépkocsivezetőket, hogy a magashegyi útra csakis téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. Tehát a DN 67C jelzésű út hegyvidéki szakaszán már téli felszereléssel szükséges közlekedni.

Az igazgatóság közleményében tudatta, hogy az időjárási viszonyoknak megfelelően az érintett szakaszon természetesen zajlik a hó eltakarítás, és a csúszásgátló anyagok szórása.

A Transzalpina magashegyi úton nyári gumival felszerelt gépkocsik sofőrjeit a veszélyessé vált útszakaszon arra kérték, hogy szakítsák meg útjukat és húzódjanak félre, és várják meg az útszakasz letisztítását, hogy biztonságosan közlekedhessenek a nyári felszereléssel rendelkezők. 

Forrás: maszol.ro