A Cserepka Baptista Gimnázium sztrájkbizottsága szeptember 19-én és 20-án, hétfőn és kedden sztrájkot tart. Az akcióval a közoktatás helyzetére, a szakmai párbeszéd teljes hiányára és a pedagógusbérek rendezetlenségére hívják fel a figyelmet.

Követeljük, hogy béreinket közelítsék az EU ajánlásának megfelelően — a diplomás átlagbér 80 százalékhoz! Ennek eléréséhez már most tegyenek érdemi lépéseket, ne várjanak 2028-ig! Nem hagyhatjuk, hogy még öt év »ingyenmunkát« várjanak el tőlünk! Garantálják az ezt követő időszakra is a bérek inflációkövetését” – írták a közleményben.

A Cserepka Baptista Gimnázium sztrájkoló tanárai az intézmény előtt kezdték a sztrájkot, ahova kockás ingben és transzparensekkel álltak ki. Kétnapos munkabeszüntetésre készülnek, a vezetőség és a fenntartó tudomásul vette a tiltakozást, a szülők nagyon támogatóak. A sztrájkban az érintettek szerint a tantesület 80 százaléka részt vesz.

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy akciónk nem irányul kollégáink ellen, nem irányul az iskolánk vezetősége vagy a fenntartó ellen, és főleg nem irányul tanítványaink ellen, sőt: az ő érdekeiket szem előtt tartva cselekszünk egy jobb, szabadabb oktatási rendszerért, emberi és szakmai méltóságunkért, a gyermekeink jövőjéért” -írják.

Az otthon maradt diákok gyermekfelügyeletéről a tavasszal módosított sztrájktörvény szerint gondoskodnak.

Kiemelt kép: Google