„Főtisztelendő Erdő Péter Bíboros Úr – a saját kérésemre – hivatalosan felmentett a papi szolgálat alól. Ma megtartottam utolsó miséimet. Erről most itt többet nem írnék, és titeket is kérlek, amennyiben lehet NE írjatok, Ne hívjatok, most elcsendesedésre és nyugalomra van szükségem” – írta a 24 óráig elérhető Instagram-sztoriban Hodász András.

Hodász Andrást a Papifrankó nevű Youtube csatornája révé ismerhette meg a nagyközönség. A csatornát márciusban szüntette meg az atya, előtte már nézeteltérései voltak az egyházzal azzal kapcsolatban, hogy a videók üzenete nem összeegyeztethető a papi hivatással, azonban Hodász András akkor azt mondta, hogy teljesen saját döntés volt feladni a Youtube csatornáját.

Végleg megszűnik a Papifrankó, Hodász András Youtube-csatornája – BaHír

Búcsúvideót tett közzé Hodász András, az angyalföldi Szent Mihály-plébánia plébánosa hétfőn a Papifrankó nevű Youtube csatornájára. „Teljesen önálló döntést hoztunk, nem kell belemenni az összeesküvés-elméletekbe” – fogalmazott Hodász András. A csatorna 3 éven keresztül futott és egyházi körökből sokan bírálták az atya álláspontjait, amiket a videóiban megfogalmazott.

Az elmúl hónapokban Hodász András már többször is beszélt arról, hogy elbizonytalanodott a papi hivatásában, pszichológus segít neki a lelki egyensúlyát fenntartani.