Szürreális történetet osztott meg Facebook oldalán a Magyar Közút. Eszerint múlt szombaton bejelentést kaptak, hogy az M2-es autóúton kecskék próbálnak meg feljutni a pályára. A Magyar Közút munkatársain kívül a rendőrök és az Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat újpesti emberei is a helyszínre siettek.

A leírás szerint a kecskékre végül az egyik felüljáró oldalán találtak. Miközben próbáltak segíteni rajtuk, az egyik kecske megtámadta az egyik dolgozót, a másik pedig azonnal ment volna az úttestre.

Végül a pálya melletti építési telken egy beton csőbe terelték az állatokat, ott befogták és elszállították őket az őrszolgálatosok a Dunakeszin található Barka Állatsimogatóba. A kecskék idős gazdája is a helyszínen volt, aki próbált segíteni a mentésben, de az Őrszolgálat munkatársai inkább elküldték a helyszínről, mert segítő szándéka ellenére is inkább csak nehezítette a befogást.

A Magyar Közút úgy tudja, hogy a kecskék már több napja megszöktek és valószínűleg aranysakál elől menekülhettek, ami megölte a gidáikat, ezért is voltak annyira megrémülve, megvadulva.