Koczka Kornéliát személy szerint a Tenkes csárdával és a Marica étteremmel készített interjúim során ismertem meg, amikor a két étterem marketing-tevékenységéért felelős személyként találkoztam vele. Akkor még én sem tudtam róla, hogy e mellett keramikusi képzettséggel és képességekkel is rendelkezik, nem is akármilyen szinten. Holnap 18 órától azonban nagy nyilvánosság előtt mutatja be a kollekcióját.

A program a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt-vel együttműködésben valósul meg. A Siklósi várban megrendezésre kerülő kiállítás 3 részből áll. Az első terem a Budavári Palotában felújított Szent István terem egyedülálló értékeinek a rekonstrukcióiból áll, melyben szerepel többek között a 4,5 méter magas pirogránit kandalló a Szent István szoborral, valamint hazánk szentjeit bemutató festmények is. A második teremben a Manufaktúra tradicionális, már ismert darabjai, valamint a nyilvánosság előtt még be nem mutatott új fejlesztések tekinthetők meg. A vár harmadik termében pedig Kornélia saját készítésű kollekciója tekinthető meg.

A kiállítás részleteiről annyit még elárulunk, hogy ez egy új lámpakollekció kiegészítőkkel, melyet magyar hagyományokra épülő mintavonal követésével készített el a művésznő. A kiállításon olyan lámpatest is megtalálható, amelynek az tartóelemeit 1935-ös kovácsoltvas és régi, 100 éves fából készült szekérgerinc adják. Többek között ez is inspirálta a kiállítás „címét”.

Kornélia hosszú évek óta foglalkozik keramikával, ismereteit a legnagyobb mesterektől tanulta, ám ez az első alkalom, hogy műveit a nagy nyilvánosság előtt mutatja be. A kiállítás megnyitójára holnap kerül sor, majd október 3-tól egészen decemberig lehet azt megtekinteni. További információk megtalálhatók a művész facebook-oldalán.