Ma ünnepli 25. születésnapját a világbajnoki címvédő Max Verstappen, a Red Bull Racing pilótája.

A versenyző 1997. szeptember 30-án a belgiumi Hasslet városában látta meg a napvilágot. Tekintettel arra, hogy édesapja, édesanyja és nagybátyja egyaránt versenyzéssel foglalkozott (apja, Jos Verstappen hosszú évekig versenyzett a Formula 1-ben is), nem volt kérdés, hogy az ő útja is az autóversenyzés felé fog vezetni. 7 évesen már gokartversenyt nyert, 9 éves korára meg már junior gokart-bajnok volt Belgiumban és Hollandiában egyaránt.

16 évesen már a Formula 3-ban szerepelt, ahonnan 2014-ben, 17 éves korában már a Red Bull Junior Teamjében kapott helyet, következő szezonban pedig már a Toro Rosso színeiben versenyzett. Ezzel 17 éves korában ő lett a minden idők legfiatalabb Forma 1-ben debütáló versenyzője (ezt a rekordot a jelenlegi liszensz-szabályok miatt valószínűleg még egy jó ideig meg fogja tartani).

2016-ban a Spanyol Nagydíjtól kezdve Max Verstappen a Red Bull versenyzőjévé vált, és az első Red Bullos futamát rögtön futamgyőzelemmel ünnepelhette (igaz, ehhez kellett a két Mercedes rajt utáni balesete is). 2017 és 2020 között aztán minden évben sikerült legalább egy futamon győzelmet aratnia. Az igazi áttörés azonban tavaly történt meg nála, amikor is egy utolsó körös előzéssel sikerült elmennie a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mellett és ezzel megnyernie a világbajnoki címet.

Jelenleg megállíthatatlanul halad a 2. bajnoki címe felé, amit akár a hétvégén megszerezhet, ha megnyeri a futamot és a közvetlen riválisai nem szereznek jó helyezést.