A telefon feltöltést sem engedélyezik ezen túl a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, az energiatakarékosság jegyében.

Tegnap a kollégiumok és más épületek bezárásáról adott hírt a közösségi oldalán a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Hallgatói Önkormányzata. Mint kiderült nem csak az épületek bezárására kerül sor, ha nem „saját használatú informatikai, kommunikációs eszközt”, vagyis laptopot és telefont sem szabad tölteni az egyetemen.

 

Budapesten is nagyfokú emelkedések nehezítik a közművelődés terén működő intézményeket is. Ez alól a II. kerület sem kivétel. Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere a közösségi oldalán  arról számolt be tegnap, hogy:

„péntek éjjel megjelent Magyar Közlönyből értesülhettünk arról, hogy szombattól, vagyis mától mennyit kell fizetniük az önkormányzati intézményeknek a távhőszolgáltatásért. A rendeletmódosítás az önkormányzati intézményeink közül a II. kerületben közvetlenül a Marczibányi Téri Művelődési Központot érinti. Eddig átlagosan havi bruttó 1,3 millió forint volt a távhődíj, éves szinten 16 millió. Ez most havi 7.708.000-re, éves szinten 92.500.000 forintra emelkedik a rendeletmódosítás értelmében.”