Az önmagát legeurópaibbnak mondó párt, a Demokratikus Koalíció és annak elnöke, Gyurcsány Ferenc nyilvánosan bodyshamingeli (erre nincs jó magyar kifejezés, lényege, hogy valakinek a testi adottságait szégyenítik meg, mint például súly, magasság) Orbán Viktort, hiszen törpének nevezik őt. Nem is egyszer, gyakorlatilag Gyurcsány egész bejegyzése arról szól, hogy Orbán egy törpe, aki „pipiskedik”, és amúgy is törpe, törpe, törpe. Mindezt úgy, hogy önmagukat a legeurópaibb pártnak hirdetik.

Európai vagyok, és magyar: mint ilyen, megtanultam, hogy senkinek a testalkatán nem viccelődünk, egyetlen ember sem tehet arról, hogy milyen magasra nőtt, kulturált ember egy vita során soha nem a másik fél testi hiányosságait hozza fel érvnek, azokkal soha nem támad. Európában legalábbis így szokás. Az én Európámban. A DK Európája alighanem egy teljesen másik földrész, ahol soha, de soha nem szeretnék élni. Egyébként az EU alapértékei között szerepel az emberi méltóság tisztelete, vagy éppen az olyan megkülönböztetések elutasítása, amik egy testi adottság miatt részesítenek valakit kedvezőtlen bánásmódban. Legyen az alacsony, vagy magas, kövér, vagy vékony, ép vagy fogyatékos.

Felfoghatatlan, hogy egy önmagát demokratikusnak és európainak identifikáló párt elnöke, hogyan tehet ki ilyen bejegyzést a Facebook oldalára, és ami még durvább: a követői miért nem szólnak fel ellene? Netán a Demokratikus Koalíciónak mégsem annyira fontosak az európai értékek, az emberi méltóság, és az, hogy senkit se különböztessünk meg és gúnyoljunk ki a testi adottságai miatt?