Az ország csaknem 60 étterme csatlakozott az október 7-8-i Bárány Napokhoz! A több éve tartó projekt keretében megrendezett Bárány Napok évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mind a résztvevő éttermek, mind a vendégek körében. A Bárány Napok keretében a résztvevő éttermekbe látogató közönség különféle bárányos ételeket kóstolhat meg, sok étterem külön ajánlattal is készül az eseményre.

A program lehetőséget teremt a juh- és bárányhús termékek jó megítélésének növelésére, jelentőségük és pozitív hatásaik ismertetésére. Ehhez fontos, hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány- és juhhúsos termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő. A bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.

A Bárány Napokat minden évben két alkalommal rendezik meg, egyre nagyobb népszerűségnek örvend az esemény. Az idén október 7-8-án tartott második alkalomra csaknem 60 étterem jelentkezett, az ország különböző részeiből.

Baranya megyében is több helyen meg lehet kóstolni finomságokat a rendezvény keretében. A csarnótai a Tenkes Csárda, a szalántai Marica Családi Étterem és a mecseknádasdi Bagoly Csárda mellett Hosszúhetényben pedig két étterem is részt vesz a Hosszú Tányér és az Almalomb Vendéglő részéről. Pécs sem marad ki a jóból, az Eleven vinotéka & bár várja a vendégeket a Bárány Napokon.

A Bárány Napokhoz csatlakozó éttermek teljes listáját ezen a linken tekintheti meg!