Ezen a héten került nyilvánosságra az a levél, amelyet Rábel Krisztina, a Külső-Pesti Tankerületi központ vezetője írt azon pedagógusoknak, akik sztrájkot, polgári engedetlenséget szerveznek, abban részt vesznek. A tankerületi vezető levélben arról tájékoztatta az intézményvezetőket, hogyan kell eljárniuk sztrájk vagy polgári engedetlenség esetén. Rábel utasítása szerint a sztrájkoló pedagógusoktól 1 óra munkabeszüntetés idejére 1.5 órányi bért kell levonni. – írja a Kecsup.

A Karinthy Frigyes Gimnázium egyik tanára arról írt a Facebook-oldalán, hogy a Külső-Pesti Tankerületi Központ berendelte az iskola igazgatóját. Rábel Krisztina tankerületi igazgató átadott neki 24 darab névre szóló levelet azzal, hogy azokat adja át a címzetteknek, azoknak a tanároknak akik részt vettek a polgári engedetlenségi akcióban.

A ma jelen lévő kollégák az átvételt megtagadták arra hivatkozva, hogy a mi munkáltatónk nem az igazgatónk, hanem Rábel Krisztina tankerületi igazgató. Jeleztük továbbá, hogy holnap, október 7-én reggel 8 órakor elmegyünk a tankerület elé, hogy személyesen tőle vegyük át a levelet.

Az érintett tanárok jelezték, mindenkit várnak akik úgy érzik, csatlakoznának a Karinthy Gimnázium tanáraihoz amikor átveszik a kirúgásukról szóló levelet.

Fideszes pártkatonából tankerületi vezető

Rábel Krisztina 2021. január elsejétől látja el a tankerület vezetői feladatait, előtte a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP színeiben a XX. kerületi önkormányzati képviselőjelöltként indult az 5. számú egyéni választókerületben, azonban ott alulmaradt Ettvel Zoltán ellenzéki jelölttel szemben. Rábel mégis képviselő lett, mivel a Fidesz-KDNP kompenzációs listájának 2. helyén szerepelve mandátumot kapott.

Intézményvezetőnek is pályázott

Rábel Krisztina 2017. október 30-án nyújtotta be pályázatát a pesterzsébeti Zrínyi Miklós Általános iskola intézményvezetői beosztására. A beadott pályázatában megtudhatjuk, hogy

  • az asszertív kommunikáció és asszertív viselkedés híve, mely (…) figyelembe veszi mások jogait és érdekeit (…);
  • a jó munkahely titka, az elköteleződés megteremtése;
  • az asszisztensi tevékenység hierarchiára tanította;
  • intézményvezetőként eltöltött évei alatt többször bizonyította, hogy átgondolt koncepcióval, szakmai elköteleződéssel, emberséges vezetéssel látványos szakmai sikereket lehet elérni.