Alább mutatjuk Péterffy Attila sajtóközleményét, változtatások nélkül!

Ahogy ígértem, találkoztam a Biokom NKft. szállítási üzemének munkatársaival. Mint ismert, ma reggel nem indult el a hulladékgyűjtés a városban, miután 77-en megtagadták a munkát.

Ott is megerősítettem, hogy a munkabeszüntetést továbbra is jogszerűtlennek tartom, és elítélem, mivel ezzel a pécsiek egészségét, a város közegészségügyi helyzetét veszélyeztetik. Éppen emiatt, a veszély elhárítása érdekében kötelességem volt felvenni a kapcsolatot a munkát megtagadó dolgozókkal.

Meixner Barnával, a Biokom Nkft. ügyvezetőjével közösen a cég telephelyén átvettük a dolgozók írásba foglalt követeléseit. Cserében sikerült egyezségre jutni velük abban, hogy péntek reggeltől újraindul a szemétszállítás Pécsett. Ez teremti meg a lehetőségét annak, hogy a következő 15 munkanapban lefolytassuk az egyeztetéseket.

A célom továbbra is az, hogy a pécsiek hulladéka ne maradjon az utcán. Legfontosabb törekvésem, hogy az elszállítás folyamatosan biztosított legyen.

A kialakult helyzetben annak érdekében, hogy rendelkezésre álljak, lemondtam a hétvégére tervezett hivatalos fellbachi testvérvárosi látogatásomat. Nem húzzuk az időt, pénteken délután már megkezdjük a tárgyalásokat.

Péterffy Attila

Pécs polgármestere