Fogalmam sincs, hogy miért, de egészen tegnap estig soha nem jártam a pécsi Bacchus Étterembe, holott gyakorlatilag nap, mint nap járok az Irgalmasok utcáján, és a Pécsi Kávéba is igen gyakran térek be. De valahogy az étterembe soha nem mentem le, igaz ha jól tudom, jól emlékszem volt egy időszak, amikor nem is volt nyitva, de talán ezt majd a tulajdonos megerősíti vagy megcáfolja. Tegnap este viszont arra jártam, és egy meglepően jó vacsorát fogyasztottunk el a barátnőmmel.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy előző nap feltűnt az étterem utcán elhelyezett táblája, mely szerint pénteken és szombaton speciális ételekkel várják a vendégeket, mint például a vegyeshalászlé, vagy épp a vörösboros szarvaspörkölt, krokettel. Az ajánlat mellé meglehetősen baráti árak társultak, a halászlé 2390, a szarvas – pontosan nem emlékszem – 2700-2900 forint körül mozgott. Péntek este emiatt úgy döntöttünk, hogy felkeressük a pince-éttermet. Nem bántuk meg, nagyon nem.

Kifejezetten tetszett az egész hely hangulata, valódi pince, barátságos környezet, olyan hely ahol amúgy órákon keresztül borozna is az ember szívesen (apropó, vajon vannak ott borkóstolók? remélem igen!), pláne egy forró nyári napon. A személyzet is kifejezetten kedves volt, pedig rajtunk kívül többen is voltak, egy nagyobb társaság is, és több kisebb, mégis gyorsak voltak, figyelmesek. Végül én az étlapról választottam, tulajdonképpen annyi különbséggel, hogy nem vegyes, hanem harcsahalászlevet kértem, ami pontosan ugyanannyiba került, mint a vegyes. 2390 forint szerintem egyáltalán nem sok egy harcsából (filé!) készült hallevesért, emellé kenyér is járt (de tésztát is kérhettem volna), az adag pedig kifejezetten emberesre sikeredett. Tetszett, hogy egyfajta mini bográcsban hozták ki, a forró, szép piros ételt. Személy szerint szeretem ha csípősebb a halászlé, de azt is megértem, ha egy étterem nem pakolja tele erőspaprikával, gondolva azokra, akiknek a gyomra annyira nem bírja az ilyesfajta terhelést. Természetesen hoztak hozzá külön chilit.

Barátnőm erdei gombás szarvasragut kért rösztivel, rögtön az elején feltűnt az ízléses tálalás, négy röszti a tányér négy oldalán, középen a ragú, ez egyébként a hétvégi ajánlat részét képezte, és ha jól tudom 2900 forintba került. Úgy gondolom, hogy egy vadételért ez egyáltalán nem nagy ár, pláne, hogy kifejezetten finom és laktató volt, párom kicsivel több, mint a felét tudta megenni, a többit elcsomagoltuk.  

Összességében kifejezetten pozitív élmény volt a Bacchus, és azóta is azt kérdezgetem magamtól: hogy a fenébe létezik, hogy én még egyszer sem jártam ott eddig? Az viszont biztos: megyek máskor is, mert mind a hétvégi ajánlat, mind az étlap, mind a napimenü ajánlat abszolút elnyerte a tetszésemet.