Erőteljes füttykoncert és fújolás fogadta Orbán Viktort Prágában amikor az uniós csúcsra érkezett. Az esetről videó is készült, amelyet az Európai Bizottság honlapjára töltöttek fel – szúrta ki a Telex.

Az unió országainak vezetőit tüntetők fogadták, akik Ukrajnát éltették és „Nem a vétókra!” táblákkal és „Erős uniót!” rigmusokkal várták a politikusokat. Orbán Viktort a többieknél is kisebb lelkesedéssel fogadták, a videón jól hallatszik, hogy miután kiszállt az autóból, a jelenlévők rendesen kifütyülték a miniszterelnököt. Az is beszédesnek tűnt, hogy ugyan az összes politikus nyilatkozott a sajtónak, Orbán Viktor azonban nem állt szóba az újságírókkal, a videón látszik, hogy csak mosolyogva odaszólt valamit a jelenlévőknek.

A prágai csúcson az unió vezetői az energiaellátásról és az energiabiztonságról tanácskoztak. Csütörtökön a találkozón az uniós vezetőkön kívül több európai ország vezetője részt vett, így például Erdoğan török elnök is. Oroszországot és Fehéroroszországot nem hívták meg.