Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 17 és 22 fok között alakul.

Szombat délután megérkeztek a fátyolfelhők, majd éjszaka északnyugat felől hidegfront keskenyedő, széteső felhőzete érkezett hazánkba, és halad lassan kelet, délkelet felé. Előterében még fátyolfelhős idő valószínű, illetve átmenetileg ködfoltok is képződhetnek. 

Vasárnap változóan felhős idő várható többórás napsütéssel.

Csapadék általában nem lesz, csak éjszaka van esély egy-egy futó záporra. Estétől az északnyugatira, északira forduló szél többfelé megélénkül, a front érkezésekor hajnalban, reggel átmenetileg meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között valószínű, de az északi völgyekben ennél egy-két fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk.  

Európa területén az időjárási frontok jelenleg döntően csak a Skandináv-félsziget időjárására vannak hatással, ott esik több helyen is az eső. Egy hidegfront azonban Dánián át egészen Bretagne-ig is elnyúlik, és a front mentén ott is csapadékos az idő.  

Kontinensünk többi részének időjárását ugyanakkor döntően anticiklonális hatások alakítják, napos, csapadékmentes idő jellemző éjszaka képződő ködfoltokkal. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában megfelel a sokévi átlagnak, 30 fok körüli maximumokat már csak Spanyolország délnyugati tájain mérnek. Vasárnap estig az előbb említett hidegfront jelentősen legyengülve átvonul a Kárpát-medence felett, de Magyarországon érdemi csapadék sehol sem várható.

Forrás: mti.hu