Online és offline egyaránt elindította a Zöld Konzultációját az LMP – Magyarország Zöld Pártja, ami – szemben a nemzeti konzultációval – valódi kérdéseket tesz fel az embereknek, és valódi problémákra próbál reflektálni, legyen szó a megújuló energiákról vagy az épületszigetelésről. A konzultáció kérdéseit Hohn Krisztina a párt szóvivője ismertette a sajtóval. 

  1. Egyetért-e Ön azzal, hogy a kormánynak mielőbb országos épületszigetelési programot kellene indítania? 
  2. Egyetért-e Ön azzal, hogy a kormány azonnali hatállyal vonja vissza a szélerőművek telepítését ellehetetlenítő rendelkezéseit? *
  3. Támogatja-e Ön, hogy a kormány törölje el a napelemadót, vagyis a napelemekre kivetett termékdíjat? *
  4. Támogatja-e Ön, hogy a kormány vezesse be a minden közösségi közlekedési eszközre érvényes, havonta ötezer forintba kerülő klímabérletet? *
  5. Egyetért-e Ön azzal, hogy a paksi bővítésre vonatkozó, Oroszországgal kötött szerződést mielőbb fel kell mondani? *

Hohn külön kiemelte a napelemes pályázatoknak a második körének az eltörlését, ami szerinte egy ilyen energiaválság idején elfogadhatatlan, a zöldek szerint sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megújuló energiákra. Ezen túl azt is megemlítette az LMP szóvivője, hogy külön, büntetőadóval sarcolják a napelemeket használó embereket, ez szerinte elfogadhatatlan. A zöldpárt szerint támogatni kellene a megújuló energiák elterjedését, nem büntetni azokat, hiszen egyáltalán nem áll jól Magyarország a megújuló energiák használatában. Áramfogyasztásban csak 12 százalék érkezik megújulókból, szemben az Európai Unió 30 százaléknál is nagyobb arányával. 

Az LMP szerint a jelenlegi válságban valós kérdésekre, és valós megoldásokra van szükség, ezért azt kérik, hogy minél többen töltsék ki a Zöld Konzultációt a zoldkonzultacio.hu weboldalon.