Habár a megszorítások számos ágazatot érintenek, több településen nem lesz közvilágítás, sokaknak nagyon komoly gondot fog okozni a fűtésszámla kifizetése, ráadásul a boltokban lévő árak is soha nem látott csúcson vannak, van, amire mindig lesz pénz: stadionokra.

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat extra 27 milliárd forintot ad a Nemzeti Atlétikai Stadion építésére. Eredetileg 204 milliárd forintba került volna a beruházás, ezt idén nyáron 8 milliárd forinttal megtoldották, most pedig 211 milliárd forintról 238 milliárd forintra emelték a támogatást, így összesen már 34 milliárd forinttal drágult a csepeli monstrum. A kivitelező természetesen a Mészáros-féle ZÁÉV és a Magyar Építő Zrt. alkotta konzorcium.

Budapesten 2023-ban rendeznek atlétikai világbajnokságot, a 40 ezres stadion már most többe kerül, mint a 70 ezer férőhelyes Puskás Stadion, ami a maga nemében szintén irreálisan drága projekt volt.

Fotó:

A Budapest Nemzeti Atlétikai Stadion látványterve – a stadion mögött látható toronyházat robbantották fel (Fotó: KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.)