Időjárási helyzet Európában:
    —————————-
    Európa több országaiban is változékony időjárást okoz egy észak-déli irányban hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer. Területén felhős az ég, többfelé fordul elő eső, zápor, a Mediterráneumban zivatarok is kipattantak. Területi átlagban jelentős csapadék hullott le a kontinens nyugati és középső részein, valamint a norvég partoknál. Anticiklonális hatások az Ibériai-, a Balkán-félsziget déli és keleti részein, valamint a Kelet-európai-síkságon jellemzőek, de amíg az előbb említett két területen napos az idő, addig az utóbbin napközben is megmarad a rétegfelhőzet.
    A Kárpát-medence időjárását is a következő 36 órában a fent említett hullámzó frontrendszer határozza meg, amely nálunk is kiadós csapadékot okoz.

    Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:
    —————————————————–
    Az összefüggő csapadékzóna kelet felé mozog, este legyengülve a Tiszántúlt is eléri, de ott már kevesebb helyen eshet. Éjszaka dél felől újabb kiterjedt csapadékrendszer érkezik, melyből az ország középső harmadán kiadós csapadék várható. Szombaton is alapvetően sok felhő lesz felettünk, kisebb-nagyobb vékonyodások, szakadozások lehetnek a felhőzetben. A csapadéktevékenység a nap folyamán gyengül, főleg délutántól az ország keleti kétharmadán is egyre kevesebb helyen eshet. A légmozgás a Dunántúlon északnyugatira fordul, és éjszaka, valamint szombaton napközben erős, a hegyekben és a Balatonnál viharos széllökések kísérik.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 10, 14 között, a Viharsarokban 15, 16, fok körül alakul.