Pécs forgalmas útjain közlekedők a napokban arra lehettek figyelmesek, hogy a kormány plakátjai változásokon mentek át az előző napokban és éjszaka.

Fotó forrása: Momentum

A változást a Momentum aktivistái hajtották végre nem csak Pécsett, de Budapesten is, és az ország még számos pontján. Az átragasztásokkal többek közt érintett Bonyhád, Veszprém, Szekszárd, Pécs, Szeged, Budapest, Szombathely, Dunakeszi, Törökbálint, Eger, Kaposvár, Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza, Székesfehérvár. Ez csak néhány város azok közül, ahol kijavították a Fidesz plakátjait. Mellékelten leközöljük a Momentumnak, a szerkesztőségünkbe az eset kapcsán eljuttatott sajtóközleményét.

Fotó forrása: Momentum

„Az Orbán-kormány megint hárít: közpénzek milliárdjaiból ismételten hazug és ízléstelen plakátkampányt indítottak, melyen az Oroszország elleni szankciókat okolják a megélhetési válságért. Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője a plakátok megjelenése után azonnal a Reklámszövetséghez fordult, mert az ízléstelen és etikai szabályokat sért. Bár a Reklámszövetség egyelőre csak terel, a Momentum aktivistái nem tűrték tovább a visszataszító, hazug propagandát és országszerte kijavították a konzultációs plakátokat „a Fidesz hazugságai tönkretesznek minket” feliratokat rájuk ragasztva.

Nem a szankciók, hanem, a kormánypárt hazugságai, a rossz kormányzás és Vlagyimir Putyin tehetnek arról, hogy a hazai infláció Európa-bajnok és napról napra nehezebb megélni Magyarországon.
Az igazság az, hogy a Fidesz hazugságai tönkretesznek minket, a rossz kormányzás miatt drágul minden, ez a Fidesz-felár. Mi most arra vállalkozunk, hogy leleplezzük a fideszes hazugságokat országszerte. Tagjaink mától országszerte matricával javítják ki a Fidesz hazug plakátjait.” – jelentette be Gelencsér Ferenc az alábbi videóban. Hajnal Miklós szerint pedig ezzel az akcióval hasznossá teszik a kormány plakátjait, hiszen azok így végre az igazságról fognak szólni.

A Momentum politikusai arra is felhívták a figyelmet, hogy továbbra is várják országszerte a konzultációs íveket, amelyeket Soprontól Berettyóújfaluig a Momentum pultjainál és irodáiban összeszednek, brikettbe préselnek és eljuttatnak a rászorulóknak, hogy legalább legyen mivel befűteniük a leghidegebb napokon.”

Forrás: Momentum sajtóközlemény