A PécsAktuál értesülései szerint jelenleg a Kaposvári Nyomozó Ügyészségen nyomozás zajlik a Pécsi Polgármesteri Hivatalban, konkrétan a Lakásgazdálkodási Csoportnál. A gyanú szerint az utóbbi egy-két évben kenőpénzért, több százezer forintért biztosítottak önkormányzati lakásokat, soron kívül azoknak, akik fizettek.

A pécsi lakásproblémákról már sokat írtunk, nagyon kevés az önkormányzati lakás, az igénylések száma pedig rengeteg, így előfordulhat, hogy valaki hónapokig, rosszabb esetben évekig nem tud új lakáshoz jutni. Ilyen kétségbeejtő helyzetben bizonyos szemszögből akár még érthetőnek is tűnhet, ha egy igénylő ilyen módszerhez folyamodik a célja elérése érdekében. A hivatali vesztegetés ugyanakkor nagyon súlyos bűncselekmény, a vesztegetés felajánlója akár ötévi, az elfogadója pedig még ennél is súlyosabb szabadságvesztést kaphat.

A jelenleg rendelkezésre álló információink alapján a Kaposvári Nyomozó Ügyészség eljárást folytat az ügyben, ezzel kapcsolatban adatszolgáltatást kértek az önkormányzattól, ami teljesült is, konkrét gyanúsításra azonban mindeddig nem került sor, így nem lehet tudni, hogy pontosan kihez vagy kikhez köthető a bűncselekmény (ha egyáltalán megalapozottnak bizonyul). A PécsAktuál információja szerint két vezetővel – akik közül az egyik a Pécsi Ellátó Központ munkatársa – kapcsolatban érdeklődött sokat az Ügyészség, azonban lapunk a rendelkezésre álló információk alapján ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja.