Tegnap éjjel és a mai napon több igen erős földrengés rázta meg a világot. Nepálban sokan meghaltak, az Adriai tengeren egész nap reng a föld és Új-Zélandon cunami riadó is van!

Halálos rengés Nepálban!

Magyar idő szerint tegnap este a friss adatok szerint 6,6-os rengès rázta meg a nepáli hegyeket. A földrengés több házat összedöntött. Sokakat álmukban ért a rengés. Legkevesebb hatan meghaltak, de sokan lehetnek a romok alatt. A földrengést India fővárosában, Újdelhiben is érezni lehetett, ami 400 kilométerre van az epicentrumtól.

Earthquake jelzése

Reggeli ébresztő az Adrián!

Reggel 7 óra 7 perckor, 5,5, majd 5 percre rà 5,2-es rengést mértek Riminitől délkeletre. Itt szerencsére halálos áldozat nincs, de riadalmat okozott a rengés. A rengést Zágrábban is lehetett érezni, sőt a Magyarországon levő műszerek is érzékeltek a földmozgást. A reggeli rengések óta több, mint 20 kisebb-nagyobb utó mozgást mértek a műszerek! És további utórengések várhatóak!

Earthquake jelzése
Adriai rengéseket Magyarországon is lehetett érezni! – Seismology jelzése

Földrengés Magyarországon!

Szerencsére egy igen gyenge földmozgás volt ma délelőtt Zala megyében is. Zalaszentgyörgytől északra a Richter-skála szerinti 2,4-es földmozgást mértek.

Sismology jelzése

Erős rengés Japánban!

Délelőtt Tokiótól északra is megmozdult a föld. Közepesen erős rengést, 5,0-t mértek. Anyagi kàr és sérülés nem volt.

Cunami riadó a Csendes-óceánon!

Earthquake jelzése

Délben több nagyon erős rengés rázta meg a Csendes-óceán déli részét. Új Zélandtól északra több a Richter-skála szerinti 7,0-hoz közeli rengést mértek. Új Zèlandon és a Fidzsi szigeteken is cunami riadó van érvényben. – írja a Meteo Mecsek.