Pedig nincs rajta ársapka, és a kormány sem avatkozik bele mesterségesen a piaci viszonyokba.

A Vakmajom nevű Facebook oldal hívta fel rá a figyelmet: amíg itthon ársapka nélkül bőven 100 forint felett volt a tojás darabja, addig Spanyolországban átlagosan 60 forintot kellett fizetni egy M-es méretű tojásért, de még az XXL-es méretű is csak 95 forintnyi euróba került.

Eközben egy Angliában élő magyar állampolgár arra hívta fel a figyelmet, hogy a helyi Lidlben 15 db tojás £1,49 1 db £0,099 azaz most kb. 46-48 forintba kerül.

Németországban, pontosabban Bajoroszgában tíz darab tojás 1,99 euróba került, ami jelenleg kevesebb, mint 800 forint. Egy norvégiai olvasó pedig a helyi árakat mondta el: a világ talán leggazdagabb országában jelenleg 96 forintba kerül egy tojás, de egy eheti akció miatt az egyik nagykereskedelmi láncban csupán 83 forint volt darabja.

Ne feledjük, mind Spanyolországban, mind az Egyesült Királyságban, mint Németországban jóval magasabbak a fizetések és a nyugdíjak is, mint Magyarországon, egy átlagos német munkavállaló nagyjából négyszer annyit visz haza, mint egy átlagos magyar, miközben látható, hogy az élelmiszerek nemhogy nem drágábbak, de sok esetben olcsóbbak, mint itthon.