Magyarország területén a 2022. november 11-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 44 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből, 15 súlyos és 29 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 185 személyt fogott el, közülük 34 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 64 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 189 személyt állítottak elő, köztük 86 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 1 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 111 esetben történt.

Az éjszakai baleset is csak rontotta az országos közlekedési baleset listáját, mikor is egy fő migráns súlyosan, további öt könnyebben sérült. A rendőrök keresik a sofőrt.

Police.hu felvétele

A rendőrök november 11-én 23 óra körül a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján intézkedés alá akartak vonni egy lengyel honosságú személygépkocsit. A gépjármű vezetője a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta, majd az autópályáról letért, és Tatabánya területén is nagy sebességgel közlekedett. A sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, majd fejtetőre borulva állt meg. Az embercsempész elmenekült, felkutatását megkezdték a rendőrök.

A járműben további 6 fő, magát indiai állampolgároknak valló férfi utazott. A baleset során 5 személy könnyebben, további 1 fő súlyosan sérült. Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A sérülteket az ellátásukat és meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében – visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu