Milliós tartozást halmozott fel egy albérlő, miután három éve se a bérleti díjat, se a közüzemi számlákat nem fizeti. A budapesti, Rákóczi úti lakás tulajdonosa egyelőre egyik tartozást sem tudta behajtani rajta, a közmű viszont tőle várná a tetemes hátralék rendezését – írja a Blikk.

A lakást egy budapesti tanár-mérnök házaspár örökölte, és albérletbe adták ki, de bevételük évek óta nem származik belőle, ráadásul az Elmű felé is 2,5 milliós tartozás halmozódott fel. A lakást egy hattagú család bérli, a négy kisgyerek mellé most várják az ötödiket.

A tulajdonos a szolgáltató felé is jelezte, hogy a tartozást nem önhibájából halmozta fel, az Elmű végül beleegyezett, hogy leszerelik az elektromos mérőórákat, hogy ne nőjön tovább az adósság. Hiába jelentek meg azonban a szakemberek a lakásnál, a bérlő nem engedte be őket, mondván, kiskorú gyerekei és terhes felesége miatt szükségük van az áramra. Fizetni azonban láthatóan nem akart érte. A rendőrök hatályos kilakoltatási végzés hiányában egyelőre nem járhatnak el.

A lakásban élő férfi elmondta, hogy nincs jövedelmük (nem indokolta, hogy miért nincs, pedig Magyarországon egyelőre munkaerő hiány van) a családja feje fölé viszont fedél kell, ezért nem költöznek ki a lakásból.

A megbízott a Blikknek elmondta, a bérlők a lakást is lelakták, annak felújítása milliós költség lesz, ráadásul a tulajdonos se a bérletidíj-hátralékot, se a közműtartozást nem fogja tudni behajtani az albérlőn.