Összehangolt közlekedésrendészeti ellenőrzés tartottak a rendőrök Pécsett a balesetek megelőzése érdekében.

A rendőrök a Pécsi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2022. november 15-én összehangolt ellenőrzést hajtottak végre a közlekedésbiztonság javítása érdekében.

Az akció során az egyenruhások sebességmérő berendezéseket, civil autókat, valamint drónokat is bevetettek a szabályszegők kiszűrésére. Az ellenőrzés azokra a főbb szabályszegésekre terjedt ki, amelyek a legtöbb esetben balesetekhez vezetnek.

A drón segítségével biztonságos távolságból és helyzetből videófelvételek készültek az észlelt forgalmi szituációkról, majd a rögzített felvételek alapján a közlekedési rendőrök a helyszínen intézkedés alá vonták a szabályszegőket.

A rendőröknek összesen 87 esetben kellett intézkedniük, többek között biztonsági öv használatának elmulasztása, gyorshajtás, tilos jelzésen áthaladás, előzési tilalom, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt.

Az egyenruhások 31 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, hat esetben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek. A szabálytalankodókkal szemben 38 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, míg tíz esetben szabálysértési feljelentéssel éltek, és emellett a járművek forgalmi engedélyét is elvették. További két járművezetővel szemben figyelmeztetést alkalmaztak.

Ezúton is felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közúti közlekedési szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megszegve vezetnek!

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket, ezért megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.