Jelentős mennyiségű kábítószert termesztett egy 35 éves férfi Felsőszentmártonban, ezért termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetése miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. A 35 éves felsőszentmártoni férfi a megalapozott gyanú szerint a házában, valamint Felsőszentmárton külterületén is termesztett kábítószert.

A baranyai rendőrök 2022. március 9-én délután tartottak kutatást a lakásán, amely során bruttó 10,2 kg kábítószergyanús növényi származékot, összesen 24 tő kannabiszt, valamint kábítószer termesztéséhez használatos eszközöket találtak és foglaltak le. A férfival szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt THC-ra pozitív eredményt mutatott.

A 35 éves felsőszentmártoni férfi a gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét a nyomozóknak, ezt követően őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A nyomozás során beszerzett szakértői vélemények megállapították, hogy a lefoglalt növényi törmelékekből és növényekből THC jelenléte mutatható ki, amely kábítószernek minősül. Azt is megerősítették továbbá, hogy a férfi által termesztett növényegyedek kannabisz növények, amelyek drog előállítására alkalmasak.

A rendőrök befejezték a vizsgálatot a felsőszentmártoni férfi ügyében, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

Forrás: police.hu