Az argentin labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott a lengyel csapat felett a katari világbajnokság szerdai napján, így első helyen jutott nyolcaddöntőbe a C csoportból, míg riválisa – Mexikónál jobb gólkülönbségével – veresége ellenére a másodikként lépett a legjobb 16 közé.

A mérkőzésen szinte végig az argentínok akarata dominált, a lengyelek a kapuig alig jutottak el. Az első félidőben Szczęsny, a vébé eddigi talán legjobb kapusa tartotta a lelket a csapatában, több nagy védés mellett kifogta Messi büntetőjét is. A második játékrész első felében aztán kaptak két gólt, az első egy kissé szerencsés Mac Allister lövés volt. Másodjára viszont Julian Alvarez gyönyörű lövést akasztott a bal felsőbe. Ezt követően a csapatok visszavettek, és bár volt még egy-két argentin helyzet, újabb gól nem esett.

Lengyelország ekkor csak kevesebb sárga lapjának köszönhetően állt a 2. helyen Mexikó előtt, mivel a közép-amerikaiak szintén a második félidő első felében lőtt két góljukkal ledolgozták a gólkülönbségüket velük szemben. A második mexikói gól kifejezetten látványos szabadrúgás volt, Chavez az egész torna eddigi egyik legszebb találatát szerezte.

A végén Mexikó mindent egy lapra feltéve támadott Szaúd-Arábia ellen, több óriási helyzetet is kihagytak, végül azonban a hosszabbításban egy kontrából kaptak egy gólt ők is. Így aztán az ekkor már véget ért lengyel-argentín helyszínén fellélegezhettek a lengyelek, jobb gólkülönbséggel ők jutottak tovább.