A tegnap óta megváltozott időjárási helyzet miatt megnőtt a tűzoltói beavatkozások száma hazánkban. Az eső is károkat okozott több helyen.

Baranya megyében sem volt jobb a helyzet; Pécsett, a Magyarürögi út elején, illetve Villánykövesden, a Villányi út mentén szintén az útra kidőlt fák akadályozzák a továbbhaladást.

Ma reggel hat órakor közel húsz helyre várták a tűzoltók segítségét országszerte a szeles időjárás miatt útra dőlt fák eltávolítása, vagy éppen a nagy mennyiségben lehullott csapadék okozta károk miatt.

 A Zala megyei Inke település végén, a 61-es főút 169-es kilométerszelvényénél fa dőlt az útra, amely félpályán elzárja a közlekedést.

Pest megyében Pilisvörösvárra, a Bécsi útra, valamint Versegre, a Kökényesi utcához várják kidőlt fák miatt a tűzoltók segítségét. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Bodrogolasziban a 37-es főúton dőlt egy fa egy gépkocsira, amelynek kitört a szélvédője az eset miatt. Hajdú-Bihar megyében a csapadék okozott károkat. A hajdúböszörményi Kolozsvár utcában megtelt vízzel az árok, szivattyúval távolítják el a városi hivatásos tűzoltók a vízmennyiséget. Debrecenben, a Lőtér utcában egy lakóház pincéjében másfél méter magasan áll a víz, a tűzoltók segítségét kérték eltávolításához. Az egységek folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán, amint befejezték a munkálatokat, indulnak a következő helyszínre.

Elsőfokú riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt a meteorológiai szolgálat.

Meteorológiai riasztás! Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is. A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi hivatkozáson elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon. Amennyiben az OMSZ visszavonja az ország területéről az elsőfokú riasztást, vagy másodfokú riasztást ad ki, arról újabb közleményben számolunk be. Az újabb területeket érintő elsőfokú riasztásokról addig a lenti hivatkozáson elérhető térképről tájékozódhatnak.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Fotónk illusztráció!