A Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesülete a napokban elindította az „Adjuk össze” adománygyűjtő kampányát. A gyűjtéssel az egyesület célja az, hogy lakhatóvá tegyék, azt a magánszemély adományozása kapcsán a tulajdonukba került komlói lakást, közösségi összefogással, segítséggel, amelyet az elmúlt időszakban ajándékba kapott az egyesület.

Az adománygyűjtés után lakhatóvá váló, felújított lakás egy látássérült család számára oldja meg a lakhatás problémáját. A család nem ingyen, de támogatott lakhatás keretein belül veheti majd használatba a lakhatóvá vált lakást.

Megpályáztatjuk a lakás támogatott lakhatásának odaítélését. Az elbírálásnál több szempontot is figyelembe veszünk. Elsőként, hogy látássérültnek mindenképpen lennie kell a családban, másodsorban, hogy az egyesület tagjainak sorából kell kikerülnie a leendő lakónak, harmadsorban, hogy anyagi helyzetéből adódóan rászorulónak számítson a lakás által lakhatásra pályázó. – tudtam meg Sziva Dánieltől, a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesület munkatársától.

A pécsi egyesület köszönetképpen, az 5000 forintos adományokért cserébe most 1 órás masszázs kupont ad, amelyet az adományozást követően, a megadott e-mail címre küldenek elektronikus formában.

Minden 5000 forint, vagy annál nagyobb támogatásért kapott masszázskupon beváltható az egyesület székházában, 7623 Pécs, Móricz Zsigmond u. 8 szám alatt masszáz szolgáltatásra, ahol kiváló masszőr szakember kényezteti egy órán át az adományozót.

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy egy nagyon jó masszőr kényeztessen téged, vagy akár egy szerettedet!

Itt a karácsony! Nem csak segítesz, és támogatsz egy jó ügyet, de egy kiváló ajándékhoz is hozzájuthatsz!

Adományozni, és még többet megtudni a projektről itt lehet: adománygyűjtő oldal

A Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesülete 2005. október 20. óta működik önálló civil szervezetként, átvéve a korábbi Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Baranya Megyei Szervezetének feladatait. Taglétszámuk jelenleg 700 fő. Az egyesületet 5 tagú elnökség irányítja. Feladataink közé tartozik a megyében élő látássérültek érdekképviselete, amely tevékenység felöleli sorstársaik felnőtt-képzését, munkához juttatását, szociális ügyeik intézését, és a látássérültek számára kulturális, illetve szabadidős programok szervezését. Működési költségeik jelentős részét költségvetési támogatás képezi, melyet saját bevételeinkkel igyekeznek kiegészíteni, beleértve a különböző gazdálkodó szervezetektől kapott támogatásokat is. Sajnos a rendelkezésükre álló anyagi források meglehetősen szűkösek, és nagyon sok esetben ez már célkitűzéseik megvalósítását is gátolja.

AVakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesülete oldala itt érhető el: http://www.pecsivakok.hu/pmain/main.php