A nem megfelelő követési távolság okozta az 51 éves nagykozári férfi a halálát a Paks melletti hármas karambolban.

Három gépkocsi ütközött össze Paks és Pusztahencse között, az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán. A balesetnek halálos áldozata és sérültjei is vannak.

A police.hu felvétele

A közlekedési balesetről eddig annyi információ áll rendelkezésre, mely szerint egy autó közlekedett az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán Paks térségében, a 111-es kilométerszelvény közelében. Mögötte haladt egy osztrák rendszámú kocsi, melynek sofőrje egy közlekedési szituációban nem tartott megfelelő követési távolságot, és nekiütközött az előtte haladónak. A külföldi autós ezt követően az autópálya melletti árokba hajtott, míg az elöl haladó kocsi az autópálya úttesten állt meg. Ezt követően nem sokkal érkezett egy harmadik személygépkocsi, mely az úttesten álló autóba rohant.

A balesetet követően a legelöl haladó autó sofőrje és utasa is kizuhant a kocsiból, feltehetően egyikük sem használta a biztonsági övét. Az autó vezetője, egy 51 éves nagykozári férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette, utasát súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A hátsó autó utasa is súlyosan megsérült.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint három autó ütközött össze ismeretlen körülmények között a 6232-es út 3-as kilométerszelvénye közelében, Paks és Pusztahencse között. Tegnap késő esti órában személyi sérüléses balesetről érkezett bejelentés, olvasható a hír a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának honlapján.

A balesetben egy férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a gyors segítség ellenére a helyszínen életét vesztette. A balesetben egy férfit a mentők kórházba vittek. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a 6232-es út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Forrás: police.hu