Elütött egy embert a Keleti pályaudvarról Pécsre tartó InterCity vonat Százhalombattánál szombat reggel, a helyszínelés miatt egy vágányon szünetel a vonatforgalom Százhalombatta és Ercsi között – közölte a Mávinform az MTI-vel. 

 A baleset miatt a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon 5-15 perccel nőhet a menetidő.
    

Az érintett szerelvény utasait a katasztrófavédelem segítségével átszállítják a

Pusztaszabolcsról a Déli pályaudvarra elindult S40-es vonatra, Százhalombattától pedig várhatóan pótlóbuszokkal szállítják őket tovább Pécs felé. A gázolás miatt Dombóvárról 9.50-kor mentesítő vonat indul Pécsre – olvasható a közleményben.

Forrás: mti.hu

MÁVINFORM frissítés:

A gázolásban érintett IC utasai Százhalombatta állomásról a 9:40 körül – késéssel – továbbinduló S42-es vonattal (4232) utaznak Pusztaszabolcsig. A 10:04-kor Dombóvárra induló S40-es vonattal (8034) szállítják tovább az utasokat ugyanazon szerelvény hátsó egységével.

A Pécs felé utazók ugyanazzal a szerelvényével utazhatnak tovább a Dombóvárról Pécsre 12:06-kor induló személyvonattal (8064).

Előzmény:

A Keleti pályaudvarról Pécsre 7:53-kor elindult Mecsek InterCity (IC802) elgázolt egy embert Százhalombattánál. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan délig – egy vágányon szünetel a vonatforgalom Százhalombatta és Ercsi között. A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon emiatt 5-15 perccel nőhet a menetidő.

A gázolásban érintett Mecsek IC utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével átszállítják a Pusztaszabolcsról a Déli pályaudvarra 9:08-kor elindult S40-es vonatra (4147).

A Keleti pályaudvarról Pécsre 7:53-kor elindult Mecsek InterCity (IC802) helyett Dombóvárról 9:50-kor mentesítő vonat indul Pécsre a Százhalombattánál történt gázolás miatt.