Ahogyan arról korábban írtunk, az idei évtől megszűnt a határellenőrzés Magyarországon, valamint 2023-tól visszatér a vármegye elnevezés a megye helyett. A Baranya megyei II. választókerület nyertese, az egykori kulturális államtitkár, Hoppál Péter ezt közösségi oldalán nem kis örömmel konstatálta.

„Mától a magyarországi Baranya vármegye és a horvátországi Baranjska županija között megszűnt a határellenőrzés! Újra együtt Alsó- és Felső-Baranya! – írta ki a képviselő a közösségi oldalára másfél nappal ezelőtt.

Tegnap délben pedig úgy érezte, hogy még szükséges ráerősíteni a témára: „Tény: a magyar állam 1023 éves. 950 évig vármegyék voltak, 73 évig megyék. Most végre helyreállt a rend!”

Én nagyon örülök, hogy egy ilyen tisztán adminisztratív jellegű változás (ami egyébként a hivatalokban kiadásokkal is fog járni, hiszen bélyegzőket, táblákat stb. kell kicserélni) egyeseknél ekkora hurráhangulatot vált ki, de most már reménykedem abban, hogy az ország valódi problémáinak a megoldása is ilyen gyors és hatékony lesz.